top of page

Dampkapreiniging

Een must voor voedselhygiëne en brandveiligheid

 

Hoezo, voedselhygiëne?

Professionele keukens van restaurants, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere instellingen krijgen wettelijke richtlijnen opgelegd om te zorgen voor een optimale voedselveiligheid. Vetophoping in de filters en de dampkap zijn een broeihaard van allerlei micro-organismen en bacteriën. Als afzuigkappen niet regelmatig worden gereinigd, bestaat het risico op vetdruipers uit de installatie op al datgene wat daaronder staat.

 

Hoezo, brandveiligheid?

Het vet op de filters, de dampkap zelf, het luchtafvoerkanaal en de motor staan vlak onder het vuur en kunnen ontbranden. Zeker als er per ongeluk vuur in de braadpan slaat of wanneer er geflambeerd wordt, kan dat een brand veroorzaken.

 

Wat zegt de wet?

Professionele dampkappen moeten minimaal 1 keer per jaar gereinigd worden, zodat er geen risico’s zijn voor voedselhygiëne, storingen of brandgevaar. De specialisten van Brasschaat Cleaning zorgen voor een professionele reiniging en leveren een attest af voor uw verzekeringsmaatschappij.

 

Hoe gaan we te werk?

• Vooraf wordt alles wat onder of in de nabijheid van de dampkap staat afgeplakt met plasticfolie, tot de stopcontacten toe!

• Een voor de keuken geschikte sterke ontvetter wordt via een specifiek schuim- en vernevelprocedé aangebracht.   

• De filters worden onder hoge druk met warm water gereinigd. Moeilijk bereikbare plaatsen in de kap, hoeken en naden krijgen een stoomreiniging.

• Ten slotte wordt de dampkap met een speciaal product opgeblonken.

• Uiteraard laten wij achteraf de keuken en vloer volledig netjes achter.

 

Vraag hier een gratis offerte aan

 

Wist u dat...  

... al onze medewerkers een HACCP-opleiding volgden en dus perfect weten hoe ze in een keuken moeten omgaan met de voedselveiligheid? Lees hier meer over onze visie.

bottom of page